jueves, 22 de octubre de 2009

Quin model de societat de la informació hem d'aconseguir?

La societat, duarant el llarg del temps, ha patit molts canvis importants pel que fa amb la relació amb les tecnologies. En els darrers anys, aquest canvi ha estat considerable ja que la revolució de les innovacions tecnològiques ha estat molt gran i han sorgit molt invents nous revolucionaris.
Això que pot semblar molt bo, de vegades s'ha tornat en la nostra contra, ja que no tothom ha tingut a l'abast aquestes invencions o aquestes no s'han utilitzat de la millor forma.
La tecnologia fins i tot ha arribat a negar l'avenç d'algunes persones pel fet de no ser-hi present en les seves vides.
Les TIC estan fetes per a unir, no per a separar. I crec que en aquest aspecte, les TIC són molt positives, ja que poden apropar a famílies que a lo millor estan a 10.000 km de distànticia, o transmetre a temps real una notícia que passa a un altre continent, o donar veu a una persona que no en té mitjançant la paraula escrita.
Sincerament crec que les TIC són la resposta a molts dubtes i reptes que s'han plantejat durant molt de temps. La societat que hauriem de crear és una societat que cregui en aquest apropament i en aquest avenç tant gran que s'està produïnt. S'hauria d'involucrar més i intentar que les TIC serveixin pel que realment són: comunicar. S'hauríen d'aplicar en aspectes on realment fan falta, com és en el cas de la inserció de gent que ha estat exclosa i no pas en aspectes perversos com la distribució de pornografia infantil via internet.
La societat a crear seria una societat més tolerant a les innovacions i que utilitzés més les TIC per a la seva mateixa unitat.
Perque la tecnologia de la comunicaió, volguem o no, està creant un vincle global on tothom té una tasca important a fer: mantenir la relació amb les persones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario